Entrecote skivad

Skivad gräsbetad entrecote med fin marmorering. Mör, smakrik och redo för pannan eller grillen. Från svenska ekogårdar.

Salta i god tid före stekning. Avsluta med lite salt på toppen vid servering.

Om vår skivade entrecote

Gräsbetad, skivad entrecote är en av de mest smakrika och möra detaljerna du kan lägga i stekpannan eller på grillen. Tack vare sin generösa marmorering blir köttet saftigt, smakrikt och fullt av umami vid tillagning. Gårdssällskapets entrecote kommer från KRAV-märkta, ekologiskt uppfödda djur från svenska gårdar där djuren får gå ute och beta gräs i sin egen takt. Ett riktigt svenskt premiumkött styckat och klart för pannan.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Var sitter detaljen?

Entrecote sitter på ryggen mellan högrev och biffen. Köttet styckas ut ovanför de sex bakre revbenen vilket också har gett detaljens dess namn. Entrecote betyder nämligen "mellan revbenen" på franska!

Så tillagar du skivad entrecote

Stek eller grilla entrecoten på hög värme tills ytan får fin färg och innertemperaturen når önskad nivå. Ös gärna med smör, vitlök och örter på slutet för extra smak. Låt köttet vila några minuter innan servering. Passar perfekt till pommes, sallad eller en klick bearnaise. Ta fram köttet i rumstemperatur innan tillagning och salta generöst en stund innan köttbiten går ner i pannan för bästa resultat.

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
65°C Välstekt

Recept med nötkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.