Högrevskärna

Högrevskärnan sitter intill entrecoten och är den finaste delen av högreven. Den är ljuvlig att grilla!
Högrevskärnan är perfekt på grillen.

Om vår högrevskärna

Högrevskärnan är den finaste delen av högreven. Den sitter intill entrecoten och är den mest marmorerade och smakrika delen av högreven. Att köttet kommer från svenska KRAV-märkta gårdar där djuren betar i takt med naturen, ger köttet djup karaktär och naturlig marmorering. Behandla högrevskärnan som en fin entrecote: ta fram i rumstemperatur långt innan tillagning, salta och tillaga i panna, i ugn, eller på grillen en varm sommarkväll med något kallt i glaset.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Var sitter detaljen?

Högrevskärnan, även kallad högrevshjärtat, är den mest möra delen av högreven. Den sitter på djurets främre ryggparti mellan entrecote och hals.

Så tillagar du högrevskärna

Grilla eller stek på hög värme för att få en smakrik, karamelliserad yta och sänk sedan värmen för att köttet ska gå klart. Tranchera mot fibrerna för att behålla saftigheten. Servera gärna med klassiska tillbehör som örtsmör, en krämig bearnaise och rostad potatis. Högrevskärnan fungerar också utmärkt i en lyxig steak sandwich med rostad brioche och karamelliserad lök.

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
65°C Välstekt

Recept med nötkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.