Julskinka

Ekologisk julskinka från svenska gårdar. Rimmad och kokt på traditionellt vis, redo att griljeras hemma i ditt kök.
Julskinkan är den julmat som flest svenska vill se på julbordet.

Innehållsförteckning

Skinka som saltas i lake. best.av Vatten, Salt, Antioxidationsmedel: citrat, Askorbat, Socker EKO, konserveringsmedel: Nitrit, svensk råvara.

Näringsvärde per 100 g

Näringsvärde per 100g: Energi 547,3KJ/130,3Kcal. Fett 7,2g -varav mättat fett 3g. Kolhydrat 0,25g -varav sockerarter <0,25g. Protein 15,2g Salt 2,66g.

Om vår julskinka

Vår ekologiska julskinka kommer från svenska ekogårdar där djuren lever i lugn takt och med ekologiskt foder och gott om utevistelse. Skinkan är rimmad och kokt enligt gamla traditioner hos Björk & Co i Färila, vilket ger en saftig, mild och balanserad smak. Den är färdig att griljeras och redo att ta plats som högtidens mittpunkt – lika god på julbordet som på en skiva knäckebröd dagen efter.

Serveringstips julskinka

Pensla skinkan med en klassisk griljering av senap, honung och ströbröd och griljera i 225°C i cirka 15–20 minuter tills ytan är gyllene och frasig. Låt svalna och skär i tunna skivor till smörgåsen och julbordet. Eller varför inte testa vår bourbonglaserade variant – en fyllig glaze med bourbon whiskey, honung och kryddor som ger skinkan en djup och kryddig julsmak.

griljerad julskinka
  Skär ett rutmönster i fettet före griljering, dekorera med nejlikor när den är klar.

Laggbrödssnittar med julskina är perfekt till uppesittarkvällen.

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.