2 h
4-6 port

Ingredienser

  • 1 kg älggrytbitar
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 st stjälkselleri
  • 8 st krossade enbär
  • 2 st morötter
  • 200 g kantareller
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk koncentrerad viltfond
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Krämig älggryta med kantareller och enbär

Det här receptet passar att laga med:
Älggrytbitar

Gör så här:

    1. Hacka lök, morötter, vitlök och selleri, lägg åt sidan. 

    2. Stek grytbitarna i en torr gryta på hög värme. Se till att få fin yta runt om varje bit. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan alla grönsaker efter samma princip. 

    3. Blanda ihop grönsaker och kött. Tillsätt fond, vin, grädde, dijon och kryddor. Tillsätt ev vatten så vätskan täcker köttet. Låt puttra i kastrullen minst 1 timme. Tillsätt kantarellerna, låt koka 15-20 min.

    4. Toppa sedan med timjan och servera. Vill du ha matigare kan du koka potatis eller ris till. 

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • Fläskfilégryta med citron och timjan
    4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA