2 h
6 port

Kokning av revben

  • 1.2 kg revbensspjäll
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 100 g färsk ingefära
  • 3 tsk salt

Glaze

  • 1 apelsin
  • 2 dl julmust
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker

Apelsinglaserade revbensspjäll

Det här receptet passar att laga med:
Revbenspjäll

Gör så här:

    1. Hacka lök, ingefära och morötter i stora bitar. Lägg i en stor kastrull tillsammans med kryddpeppar och vitlöksklyftor. 

    2. Dela revbenen på mitten och lägg i samma kastrull, fyll sedan med vatten tills allt är täckt. Koka upp och låt sjuda under lock 1 timme. 

    3. För att göra glazen, riv skalet av apelsinen och pressa ur saften i en kastrull. Tillsätt julmust, riven ingefära, hackad vitlök, sambal oelek, honung och farinsocker. Låt sjuda på låg värme tills du får en klibbig konsistens. Ställ då åt sidan. 

    4. Sätt ugnen på 225 grader. 

    5. Dela upp revbenen så du har ett ben på varje bit. Lägg i en ugnsfast form. 

    6. Pensla på ordentligt med glaze och ställ i ugnen ca 20 minuter tills dom fått fin färg. Pensla på mer glaze ett par gånger under tiden. 

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA