Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
2 h
6 port

Kokning av revben

  • 1.2 kg revbensspjäll
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 100 g färsk ingefära
  • 3 tsk salt

Glaze

  • 1 apelsin
  • 2 dl julmust
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker

Apelsinglaserade revbensspjäll

Det här receptet passar att laga med:
Revbenspjäll

Gör så här:

    1. Hacka lök, ingefära och morötter i stora bitar, lägg i en stor kastrull tillsammans med kryddpeppar och vitlöksklyftor. 

    2. Dela revbenen på mitten och lägg i samma kastrull, fyll sedan med vatten tills allt är täckt. Koka upp och låt sjuda under lock 1 timme. 

    3. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften i en kastrull. Tillsätt julmust, riven ingefära, hackad vitlök, sambal oelek, honung och farinsocker. Låt sjuda på låg värme tills du får en klibbig konsistens. Ställ då åt sidan. 

    4. Sätt ugnen på 225 grader. 

    5. Dela upp revbenen så du har ett ben på varje bit. Lägg i en ugnsfast form. 

    6. Pensla på ordentligt med glaze och ställ i ugnen ca 20 minuter tills dom fått fin färg. Pensla på mer glaze ett par gånger under tiden. 

Fler recept

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad T-benstek med parmesansmör
    4 port
    T-benstek

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA