45 min
4-6 port

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 5 dl kycklingfond (utspädd) 
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 citon
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 50 g ädelost 
  • 1 kruka timjan
  • Salt och svartpeppar
  • 150 g tärnad bacon

Broccolisoppa med knaprigt bacon och ädelost

Gör så här:

    1. Dela upp hela broccolin, hacka löken grovt och stek på medelvärme i 1 msk smör. Tillsätt vitlöksklyftorna och låt steka tills allt får en gyllenbrun färg. 

    2. Tillsätt kycklingfond, chiliflakes och vin, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. 

    3. Lägg det tärnade baconet i en kall panna och sätt på låg värme. Låt stekas i sitt egna fett. När baconet är knaprigt är det klart, rör då och då. 

    4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde, saften från en halv citron, 1 tsk salt, 0.5 tsk svartpeppar och låt koka ihop 10 minuter på medelvärme. 

    5. Sänk värmen på soppan. Bryt därefter ädelosten i bitar och hacka timjan fint. Vispa därefter ihop allt och smaka av med salt/citron. Är soppan för tjock går det bra att späda med lite vatten tills du når önskad konsitens. Tänk då på att smaken kan förändras. 

    6. Servera soppan toppad med knaperstekt bacon, ädelost och en bit bröd! Vill du ha den mer matig kan du steka på lite broccolibitar som du har i. 

      Tips, gör vår kycklingfond för en mycket godare soppa. Recept finns under "kyckling"

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA