2 h

Ingredienser

  • 300 g kycklingvingar
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Kycklingfond

Gör så här:

    1. Ta fram kycklingvingarna, hacka löken och vitlöken grovt. 

    2. Stek vingarna på hög värme i en kastrull tillsammans med 1 msk smör. När vingarna fått en fin gyllenbrun färg tillsätter du lök och vitlök, sänker värmen till medel och låter steka 5-10 minuter.  

    3. Häll därefter i vin, hackad timjan och vatten tills du täcker kycklingvingarna. 

    4. Koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda minst 1 timme och sila därefter av. Smaka upp med salt. Frys i påsar eller iskuber. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA