Kycklingfond

2 h

Ingredienser

  • 300 g kycklingvingar
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

    1. Ta fram kycklingvingarna, hacka löken och vitlöken grovt. 

    2. Stek vingarna på hög värme i en kastrull tillsammans med 1 msk smör. När vingarna fått en fin gyllenbrun färg tillsätter du lök och vitlök, sänker värmen till medel och låter steka 5-10 minuter.  

    3. Häll därefter i vin, hackad timjan och vatten tills du täcker kycklingvingarna. 

    4. Koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda minst 1 timme och sila därefter av. Smaka upp med salt. Frys i påsar eller iskuber. 

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!