Brysselkål med honung, chevre och rucola
50 min
4 port
Ingredienser
- 1 kg brysselkål
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 msk honung
- 0,5 dl rapsolja
- 1 förpackning bacon
- 100 g granatäppelkärnor
- 100 g rucola
- 50 g chevre ost
- 2–3 msk mandelspån
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Sätt in en plåt i ugnen och låt den bli varm täckt av rapsoljan.
- Ansa och halvera brysselkålen och blanda med vitlökspulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja.
- Fördela brysselkålen över plåten och lägg den med skärsidan nedåt. Placera mitt i ugnen i 30 minuter, vänd på kålen efter halva tiden.
- Stek baconet krispigt i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper innan du hackar det i mindre bitar.
- När brysselkålen är klar blandar du den med ruccolan på plåten. Toppa med smulad chevre, baconsmul, granatäppelkärnor och mandelspån.


