1,5 h
4 port (40–45 st)

Ingredienser 

Dumplings 

  • 500 g fläskfärs
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 2 msk finhackad vitlök (2–3 klyftor)
  • 2 salladslökar
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 100 g vitkål
  • Ev. 1 kruka koriander
  • 1 förpackning gyozapapper (finns i frysdisken i välsorterade matbutiker och butiker med asiatiskt utbud)

 

Vitkålssallad 

  • 200 g vitkål
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 pressad lime 
  • 2 msk fisksås

 

Dippsås

  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 pressad lime 
  • 1 finhackad röd chilipeppar
  • 2 msk finhackad ingefära

 

 



Fläskfärsdumplings

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfärs

Gör så här:

Dumplings

  1. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Finhacka även salladslök och vitkål.
  2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs fläskfärsen så att den är helt genomlagad.
  3. Tillsätt vitlök och ingefära och låt fräsa ett par minuter till.
  4. Tillsätt den japanska sojan, sesamolja och fishsauce och rör om ordentligt. Stäng av plattan innan du tillsätter den finhackade vitkålen och salladslöken. Om du tycker om koriander kan du här tillsätta en den, finhackad. Det går bra att även hacka ner stjälkarna då det finns mycket smak i dem med.
  5. Låt fyllningen svalna innan du börjar fylla gyozapapprena. Lägg ca 1–1,5 msk fyllning i mitten på varje papper. Doppa ett finger i en skål med vatten och stryk längst kanterna. Vik kanterna mot varandra och fäst i mitten. Vik ut de yttre flikarna och vik in på ena sidan så att du får veck på den ena sidan men den blir slät på den andra sidan (det finns många bra videor som visar detta på ex. youtube).
  6. Hetta upp rapsolja och en liten skvätt sesamolja i en stekpanna till medelhög värme. Lägg ner dumplingarna med botten ner i pannan, häll på ca 0,5 dl vatten och lägg eventuellt på ett lock ett par minuter. Låt sedan vätskan ånga bort innan du höjer värmen så att undersidan blir gyllenbrun.
  7. Servera dumplings med vitkålssallad och dippsås.

Vitkålssallad

  1. Finstrimla vitkålen och salladslökarna. Skölj av gurkan och halvera den på längden. Gröp ur innanmätet innan du skivar tunna båtar av dem. Blanda grönsakerna med resten av ingredienserna.

Dippsås

  1. Finhacka chilipeppar och ingefära.
  2. Blanda med resterande ingredienser. Servera i separata dippskålar så att alla kan dubbeldippa!

Fler recept

  • Köttfärsgulasch
    4–6 port
    Nötfärs| Fläskfärs
  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA