1,5 h
4 port

Ingredienser

  • 1,2 kg ribs
  • 1 apelsin
  • 1,5 dl honung
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 kummin
  • 1 tsk anis
  • 3 msk akvavit

Fänkålsslaw

  • 2 fänkål
  • 2 röda äpplen
  • Majonnäs
  • Salt och peppar

Mac and cheese

  • 5 dl Idealmakaroner
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt och peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 200 g cheddar, riven
  • Ströbröd
  • Olivolja
  • Parmesan
  • Rökt paprikapulver

Corn ribs

  • 3 färska majskolvar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • Chiliflakes efter smak
  • Salt och peppar
  • Finriven parmesan
  • Hackad persilja

Grillade spare ribs

Det här receptet passar att laga med:
Tunna revben

Gör så här:

  1. Gör glazen till ribsen genom att riva skalet på apelsinen och pressa ut saften.
  2. Blanda med honung, soja, tomatpuré, fond och kryddor.
  3. Låt koka ihop till en glaze och kallna. Häll sedan ner akvaviten.
  4. Skiva äpplena och fänkålen tunt med mandolin och blanda med majonnäs, salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Koka makaronerna 1 minut kortare än vad det står på förpackningen.
  7. Häll av vattnet och blanda i lite smör.
  8. Hetta upp mjölken och smält smöret.
  9. Tillsätt mjöl och vispa runt. Stek ett par minuter.
  10. Riv cheddarosten.
  11. Tillsätt mjölken medan du vispar. Häll i kryddorna och låt koka upp.
  12. Rör om lite då och då.
  13. Tillsätt osten och rör tills den är helt smält.
  14. Blanda ihop med makaronerna.
  15. Häll på ströbröd, olja, paprikapulver och riven parmesan.
  16. Lägg allting i en ugnsform och grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
  17. Blanda ihop oljan och kryddorna till majsen.
  18. Skär kolvarna på längden i 4 lika stora bitar.
  19. Pensla på oljan och lägg in i en airfryer på 195° cirka 10 minuter.
  20. Strö på parmesan och persilja innan servering.
  21. Grilla ribsen cirka 5 minuter på varje sida, pensla på med glaze under tiden.
  22. Servera allting ihop!

Fler recept

  • Pestopotatis
    2–4 port
    Tillbehör
  • Tzatziki
    4 port
    Tillbehör
  • Grilldade kotletter med pestopotatis och tzatziki
    4–6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad njurtapp med bakpotatis
    4–6 port
    Njurtapp

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA