Grillade spare ribs
1,5 h
4 port
Ingredienser
- 1,2 kg ribs
- 1 apelsin
- 1,5 dl honung
- 0,5 dl soja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 1 msk rökt paprikapulver
- 2 kummin
- 1 tsk anis
- 3 msk akvavit
Fänkålsslaw
- 2 fänkål
- 2 röda äpplen
- Majonnäs
- Salt och peppar
Mac and cheese
- 5 dl Idealmakaroner
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- Salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 200 g cheddar, riven
- Ströbröd
- Olivolja
- Parmesan
- Rökt paprikapulver
Corn ribs
- 3 färska majskolvar
- 4 msk olivolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- Chiliflakes efter smak
- Salt och peppar
- Finriven parmesan
- Hackad persilja
Gör så här
- Gör glazen till ribsen genom att riva skalet på apelsinen och pressa ut saften.
- Blanda med honung, soja, tomatpuré, fond och kryddor.
- Låt koka ihop till en glaze och kallna. Häll sedan ner akvaviten.
- Skiva äpplena och fänkålen tunt med mandolin och blanda med majonnäs, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 175°.
- Koka makaronerna 1 minut kortare än vad det står på förpackningen.
- Häll av vattnet och blanda i lite smör.
- Hetta upp mjölken och smält smöret.
- Tillsätt mjöl och vispa runt. Stek ett par minuter.
- Riv cheddarosten.
- Tillsätt mjölken medan du vispar. Häll i kryddorna och låt koka upp.
- Rör om lite då och då.
- Tillsätt osten och rör tills den är helt smält.
- Blanda ihop med makaronerna.
- Häll på ströbröd, olja, paprikapulver och riven parmesan.
- Lägg allting i en ugnsform och grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
- Blanda ihop oljan och kryddorna till majsen.
- Skär kolvarna på längden i 4 lika stora bitar.
- Pensla på oljan och lägg in i en airfryer på 195° cirka 10 minuter.
- Strö på parmesan och persilja innan servering.
- Grilla ribsen cirka 5 minuter på varje sida, pensla på med glaze under tiden.
- Servera allting ihop!


