 
        Gulasch med gremolata
ca 2,5-4 h
                ca 6-8 port
            Gulasch
- ca 1 kg grytbitar eller högrev
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 röda paprikor
- 1 röd chili
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk hel kummin
- 2 msk mejram
- 3 msk tomatpuré
- 1,2 l vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 400 g krossade tomater
- 6 potatisar
- 150 g morötter
- 350 g rotselleri
- 350 g kålrot
Gremolata
- 2 vitlöksklyftor
- 1 näve bladpersilja
- 1 citron
Tillbehör
- Créme fraiche
Gör så här
- Skär köttet i bitar om du inte har färdigskurna grytbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Mortla kummin.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbitarna i omgångar och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över köttet i en stor gryta.
- Fräs lök, vitlök, paprika och chili i stekpannan ett par minuter innan du tillsätter tomatpuré, paprikapulver, kummin och mejram och fräs ytterligare ett par minuter. Lägg över i grytan tillsammans med buljongtärningar, vatten och krossade tomater.
- Låt grytan småputtra under lock 2 timmar, tills köttet börjar bli mört. Smaka av och krydda eventuellt mer.
- Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja, citronskal och pressad citron. Servera grytan med gremolata och crème fraiche.
- Under tiden grytan kokar kan du skala och tärna potatisarna, morötterna, rotselleri och kålrot. Blanda ned potatis, morötter, rotselleri och kålrot i grytan och småputtra under lock ytterligare 30 minuter, tills rotfrukterna är mjuka. Klipp över bladpersilja. 
 
 
                 
                         
                         
                        

