Hemgjorda tortillabröd

20 min
6 port

Ingredienser

  • 4 dl (rågade mått) vetemjöl 
  • 0.5 tsk salt 
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl varmt vatten

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och olja i en skål. 
  2. Häll över vattnet och knåda tills du får en boll. Låt den vila i minst 15 minuter. Du kan även förvara degen i kylen längre tid än så, för ett snabbt och enkelt tillbehör som sätter lyxig kant på måltiden - bara ta fram degen när det är dags och börja steka! 
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut på mjölad bänk tills de är riktigt tunna, gärna 2 mm. 
  4. Stek i en upphettad stekpanna (utan fett) i 1-2 minuter. Om du steker på grillen eller elden, i en panna, så absorberar de lite god smak. 
  5. Slå in de färdiga i aluminiumfolie medan du steker så håller de sig varma. 

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!