Hemgjorda tortillabröd
20 min
6 port
Ingredienser
- 4 dl (rågade mått) vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk neutral olja
- 1.5 dl varmt vatten
Gör så här
- Blanda mjöl, salt och olja i en skål.
- Häll över vattnet och knåda tills du får en boll. Låt den vila i minst 15 minuter. Du kan även förvara degen i kylen längre tid än så, för ett snabbt och enkelt tillbehör som sätter lyxig kant på måltiden - bara ta fram degen när det är dags och börja steka!
- Dela degen i 6 bitar. Kavla ut på mjölad bänk tills de är riktigt tunna, gärna 2 mm.
- Stek i en upphettad stekpanna (utan fett) i 1-2 minuter. Om du steker på grillen eller elden, i en panna, så absorberar de lite god smak.
- Slå in de färdiga i aluminiumfolie medan du steker så håller de sig varma.


