20 min
6 port

Ingredienser

  • 4 dl (rågade mått) vetemjöl 
  • 0.5 tsk salt 
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl varmt vatten

Hemgjorda tortillabröd

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt och olja i en skål. 
  2. Häll över vattnet och knåda tills du får en boll. Låt den vila i minst 15 minuter. Du kan även förvara degen i kylen längre tid än så, för ett snabbt och enkelt tillbehör som sätter lyxig kant på måltiden - bara ta fram degen när det är dags och börja steka! 
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut på mjölad bänk tills de är riktigt tunna, gärna 2 mm. 
  4. Stek i en upphettad stekpanna (utan fett) i 1-2 minuter. Om du steker på grillen eller elden, i en panna, så absorberar de lite god smak. 
  5. Slå in de färdiga i aluminiumfolie medan du steker så håller de sig varma. 

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA