Kycklingklubbor i krämig dragonsås

30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpure
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 gul lök
  • 250 g tomater
  • Ca 150 g bönor
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 dl jasminris

Gör så här

    1. Krydda kycklingklubborna med paprikapulver, salt och peppar. Stek sedan på medelvärme i en panna med olja. Stek ca 1-2 minuter per sida så kycklingen får fin färg. 
    2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.

    3. Hacka under lök och vitlök, blanda ner i kycklingen tillsammans med vitt vin, sambal oelek och tomatpure, låt sjuda ca 2-3 minuter.

    4. Tillsätt bönor, creme fraiche och dragon. blanda och låt sjuda på låg värme ca 10-15 minuter eller tills att kycklingen nått en innertemp på 78 grader.

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!