Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpure
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 gul lök
  • 250 g tomater
  • Ca 150 g bönor
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 dl jasminris

Kycklingklubbor i krämig dragonsås

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor

Gör så här:

    1. Krydda kycklingklubborna med paprikapulver, salt och peppar. Stek sedan på medelvärme i en panna med olja. Stek ca 1-2 minuter per sida så kycklingen får fin färg. 
    2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.

    3. Hacka under lök och vitlök, blanda ner i kycklingen tillsammans med vitt vin, sambal oelek och tomatpure, låt sjuda ca 2-3 minuter.

    4. Tillsätt bönor, creme fraiche och dragon. blanda och låt sjuda på låg värme ca 10-15 minuter eller tills att kycklingen nått en innertemp på 78 grader.

Fler recept med Kycklingklubbor

  • Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Rostade kycklingklubbor med chilislaw
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Krispig kyckling med rotfrukter
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
    ca 4 port
    Kycklingklubbor

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA