Kycklingklubbor i krämig dragonsås
30 min
4-6 port
Ingredienser
- 1 kg kycklingklubbor
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk tomatpure
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 1.5 dl vitt vin
- 2.5 dl creme fraiche
- 1 gul lök
- 250 g tomater
- Ca 150 g bönor
- Salt och svartpeppar
- 1 msk torkad dragon
- 2 dl jasminris
Gör så här
- Krydda kycklingklubborna med paprikapulver, salt och peppar. Stek sedan på medelvärme i en panna med olja. Stek ca 1-2 minuter per sida så kycklingen får fin färg.
-
Koka riset enligt anvisningar på paketet.
-
Hacka under lök och vitlök, blanda ner i kycklingen tillsammans med vitt vin, sambal oelek och tomatpure, låt sjuda ca 2-3 minuter.
-
Tillsätt bönor, creme fraiche och dragon. blanda och låt sjuda på låg värme ca 10-15 minuter eller tills att kycklingen nått en innertemp på 78 grader.


