Kycklingklubbor

Ekologiska kycklingklubbor är matiga, saftiga och perfekta att grilla, steka eller långkoka i en gryta. En smakrik kycklingdetalj för alla i familjen!

Ekologisk kyckling får picka mask utomhus.

Om våra kycklingklubbor

Kycklingklubbor är en riktig familjefavorit. Matiga, saftiga och med skinn som ger extra krispighet vid stekning eller grillning. De är perfekta som portionsbitar och fungerar lika bra i en mustig gryta som på grillen en varm sommardag. Tack vare benen blir köttet extra smakrikt och mört. Våra kycklingar växer upp på svenska ekologiska gårdar, där de får gå ute och picka i marken, vilket ger ett kött som smakar mer och har en fastare konsistens.

100 % ekologisk kyckling från Sverige.

Var sitter detaljen?

Kycklingklubborna består av kycklingens lår och ben.

Så tillagar du kycklingklubbor

Stek eller grilla kycklingklubborna på hög värme för att få en krispig yta och låt dem sedan gå klart på låg värme tills de når rätt innertemperatur. Klubborna är också utmärkta i grytor, soppor eller i ugnen med marinad eller kryddblandningar. För en extra knaprig yta kan du torka av skinnet innan tillagning.

Innertemperatur

75°C Välstekt

Recept med kyckling

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.