45 min
4 port

Ingredienser

Kycklingklubbor

  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 cm ingefära, gärna fryst
  • 3 vitlöksklyftor

Nudelsallad

  • 3 msk limejuice
  • 2 msk fishsauce
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära, gärna fryst
  • 400 g risnudlar
  • 250 g små tomater
  • 1 gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 1 salladslök
  • 1 kruka mynta (motsvarar 1 dl finhackad)
  • 0,5 kruka koriander (motsvarar 1 dl finhackad)

Kycklingklubbor med nudelsallad

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor

Gör så här:

Kycklingklubbor

  1. Blanda sesamolja, japansk soja och sweet chilisås i en större ziplock-påse eller en skål. Riv ingefära och vitlöksklyftor ner i såsen och tillsätt kycklingklubborna. Låt marinera minst 15 minuter, gärna ett par timmar om det finns tid.
  2. Grilla kycklingklubborna på hög värme eller stek i en stekpanna tills de fått fin yta. Lägg dem sedan på indirekt värme tills temperaturen nått 75 grader vid benet.

Nudelsallad

  1. Koka risnudlarna enligt anvisning. Skölj noga med kallt vatten.
  2. Blanda dressingen i en skål.
  3. Skär alla grönsaker i munsbitar. Finstrimla örterna och salladslöken.
  4. Blanda grönsakerna med ungefär hälften av dressingen och örterna. Blanda resten av dressingen med de kalla nudlarna.
  5. Lägg nudlarna i botten på ett fat, toppa med grönsaksblandningen och servera tillsammans med kycklingklubborna.

Fler recept med Kycklingklubbor

  • Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Rostade kycklingklubbor med chilislaw
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Kycklingklubbor i krämig dragonsås
    4-6 port
    Kycklingklubbor
  • Krispig kyckling med rotfrukter
    4 port
    Kycklingklubbor

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA