Kycklingklubbor med nudelsallad

45 min
4 port

Ingredienser

Kycklingklubbor

  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 cm ingefära, gärna fryst
  • 3 vitlöksklyftor

Nudelsallad

  • 3 msk limejuice
  • 2 msk fishsauce
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära, gärna fryst
  • 400 g risnudlar
  • 250 g små tomater
  • 1 gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 1 salladslök
  • 1 kruka mynta (motsvarar 1 dl finhackad)
  • 0,5 kruka koriander (motsvarar 1 dl finhackad)

Gör så här

Kycklingklubbor

  1. Blanda sesamolja, japansk soja och sweet chilisås i en större ziplock-påse eller en skål. Riv ingefära och vitlöksklyftor ner i såsen och tillsätt kycklingklubborna. Låt marinera minst 15 minuter, gärna ett par timmar om det finns tid.
  2. Grilla kycklingklubborna på hög värme eller stek i en stekpanna tills de fått fin yta. Lägg dem sedan på indirekt värme tills temperaturen nått 75 grader vid benet.

Nudelsallad

  1. Koka risnudlarna enligt anvisning. Skölj noga med kallt vatten.
  2. Blanda dressingen i en skål.
  3. Skär alla grönsaker i munsbitar. Finstrimla örterna och salladslöken.
  4. Blanda grönsakerna med ungefär hälften av dressingen och örterna. Blanda resten av dressingen med de kalla nudlarna.
  5. Lägg nudlarna i botten på ett fat, toppa med grönsaksblandningen och servera tillsammans med kycklingklubborna.

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!