
Kycklingklubbor med nudelsallad
45 min
4 port
Ingredienser
Kycklingklubbor
- 900 g kycklingklubbor
- 1 msk sesamolja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 2 cm ingefära, gärna fryst
- 3 vitlöksklyftor
Nudelsallad
- 3 msk limejuice
- 2 msk fishsauce
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sweetchilisås
- 1 msk japansk soja
- 1 msk riven ingefära, gärna fryst
- 400 g risnudlar
- 250 g små tomater
- 1 gurka
- 100 g sockerärtor
- 1 salladslök
- 1 kruka mynta (motsvarar 1 dl finhackad)
- 0,5 kruka koriander (motsvarar 1 dl finhackad)
Gör så här
Kycklingklubbor
- Blanda sesamolja, japansk soja och sweet chilisås i en större ziplock-påse eller en skål. Riv ingefära och vitlöksklyftor ner i såsen och tillsätt kycklingklubborna. Låt marinera minst 15 minuter, gärna ett par timmar om det finns tid.
- Grilla kycklingklubborna på hög värme eller stek i en stekpanna tills de fått fin yta. Lägg dem sedan på indirekt värme tills temperaturen nått 75 grader vid benet.
Nudelsallad
- Koka risnudlarna enligt anvisning. Skölj noga med kallt vatten.
- Blanda dressingen i en skål.
- Skär alla grönsaker i munsbitar. Finstrimla örterna och salladslöken.
- Blanda grönsakerna med ungefär hälften av dressingen och örterna. Blanda resten av dressingen med de kalla nudlarna.
- Lägg nudlarna i botten på ett fat, toppa med grönsaksblandningen och servera tillsammans med kycklingklubborna.