Kycklingpanna med potatis

1,5 h
4–6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 kg potatis
  • 3–4 schalottenlökar
  • 2–3 msk rapsolja

Kryddblandning

  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 1 dl olivola
  • 1 dl citronjuice
  • 1 vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Torka kycklingen med hushållspapper och skär potatisen i mindre bitar (ca 2*3 cm stora). Skala och klyfta schalottenlöken.
  3. Blanda den torra kryddblandningen.
  4. Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med höga kanter. Häll rapsolja och den torra kyddblandningen på kycklingen och potatisen. Massera in dem noggrant.
  5. Placera formen mitt i ugnen i 30 minuter.
  6. Skala och finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
  7. Ta ut formen och ringla över marinaden. Sätt in formen i ugnen igen i 30 minuter.
  8. Servera med en krispig sallad.

Fler recept med kycklingklubbor, kycklingvingar

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!