Kycklingpanna med potatis
1,5 h
4–6 portioner
Ingredienser
- 1 kg kycklingklubbor
- 1 kg kycklingvingar
- 1 kg potatis
- 3–4 schalottenlökar
- 2–3 msk rapsolja
Kryddblandning
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk salt
Marinad
- 1 dl olivola
- 1 dl citronjuice
- 1 vitlök
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Torka kycklingen med hushållspapper och skär potatisen i mindre bitar (ca 2*3 cm stora). Skala och klyfta schalottenlöken.
- Blanda den torra kryddblandningen.
- Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med höga kanter. Häll rapsolja och den torra kyddblandningen på kycklingen och potatisen. Massera in dem noggrant.
- Placera formen mitt i ugnen i 30 minuter.
- Skala och finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
- Ta ut formen och ringla över marinaden. Sätt in formen i ugnen igen i 30 minuter.
- Servera med en krispig sallad.


