30 min
4 port

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé 
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 gullök
  • 1 aubergine
  • 400 g potatis
  • 200 g coctailtomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 g oliver
  • 150 g fetaost 
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och svartpeppar 
  • 0.5 dl olivolja

Syrlig medelhavspanna med kyckling

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka aubergine, potatis och lök i sockerbitsstora kuber, sprid ut över plåten. Dela tomaterna på mitten och lägg i samma plåt tillsammans med oliver. Riv därefter över skalet från en hel citron, salta, peppra, ringla över hälften av oljan och blanda runt. Stoppa in plåten i ugnen 5 minuter och förbered under tiden resten av ingredienserna. 

    2. Dela kycklingen på mitten, krydda med paprikapulver, salt och peppar. 

    3. Ta ut plåten och lägg på kycklingen, pressa över en hel citron, häll på resten av oljan och lägg ut kvistar av rosmarin. Stoppa in i ugnen 15 minuter. 

    4. Hacka fetaosten och ta ut kycklingen efter 15 min. Stoppa sedan in den ca 10 minuter till. 

    5. Servera rätten med lite olivolja och pressad citron eller precis som den är!

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Caesarsallad med parmesanmajonnäs
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Kyckling och pastasallad med citron och dragon
    4 port
    Kycklinglårfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA