Kycklingklubbor med asiatisk gurksallad
1h
4 port
Marinerade kycklingklubbor
- 1 kg kycklingklubbor
- 5 msk ketchup
5 msk soja - 3 tsk hot sauce
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad paprikapulver
- 1 msk torkad vitlökspulver
- smör
- 1 dl vatten
Asiatisk gurksallad
- 1 gurka
- 4 msk japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- 2 nypa strösocker
- 4 tsk rostade sesamfrön
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen och marinera klubborna, helst någon timme innan tillagning.
- Sätt ugnen på 225’.
- Häll vattnet i en ugnsfast form och lägg i klubborna.
- Klicka över smör.
- Tillaga i 30 min tills innertemperaturen är ca 82 grader intill benet.
- Ös gärna såsen över klubborna några gånger under tillagning.
- Servera med kokt ris och asiatisk gurksallad.
Gurksallad
- Skiva gurkan i 0,5 cm breda skivor eller smasha gurkan med baksidan av kniven. Skär i munsstora bitar.
- Blanda gurkan med resterande ingrediender i en skål.


