Kycklingklubbor med asiatisk gurksallad

1h
4 port

Marinerade kycklingklubbor

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 5 msk ketchup
    5 msk soja
  • 3 tsk hot sauce
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad paprikapulver
  • 1 msk torkad vitlökspulver
  • smör
  • 1 dl vatten

Asiatisk gurksallad

  • 1 gurka
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 nypa strösocker
  • 4 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och marinera klubborna, helst någon timme innan tillagning. 
  2. Sätt ugnen på 225’. 
  3. Häll vattnet i en ugnsfast form och lägg i klubborna. 
  4. Klicka över smör. 
  5. Tillaga i 30 min tills innertemperaturen är ca 82 grader intill benet. 
  6. Ös gärna såsen över klubborna några gånger under tillagning. 
  7. Servera med kokt ris och asiatisk gurksallad.

Gurksallad

  1. Skiva gurkan i 0,5 cm breda skivor eller smasha gurkan med baksidan av kniven. Skär i munsstora bitar.
  2. Blanda gurkan med resterande ingrediender i en skål.

Fler recept med kycklingklubbor, kycklingvingar

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!