Currykycklinggryta med ris

ca 40 min
ca 4 port

Currykyckling

  • ca 1,2 kg kycklingvingar
  • 2 gula lökar
  • 2,5 msk gul curry
  • 1 röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 6 potatisar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • hönsbuljontärning
  • 1 broccoli
  • 2 paprikor
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala båtar. Finhacka chilin. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Dela ner broccolin i små buketter.
  2. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och chili i ett par minuter och tillsätt sedan ingefära, curry och kyckling och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 30 minuter.
  3. Koka ris under tiden.
  4. Ta upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg potatisen i grytan och låt koka 10 minuter.
  5. Plocka av allt kött från benen. Lägg ner kycklingköttet i grytan igen när potatisen blivit mjuk.
  6. Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime eller citron. Lägg sedan i broccoli och paprikor och låt puttra ett par minuter till. Avsluta med att toppa grytan med hackad koriander.

Fler recept med kycklingvingar, kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!