Ca 40 miin
Ca 4 port

Currykyckling

  • ca 1,2 kg kycklingvingar
  • 2 gula lökar
  • 2,5 msk gul curry
  • 1 röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 6 potatisar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • hönsbuljontärning
  • 1 broccoli
  • 2 paprikor
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 4 port ris

Currykycklinggryta med ris

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar, Kycklingklubbor

Gör så här:

  1. Skala och skär löken i smala båtar. Finhacka chilin. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Dela ner broccolin i små buketter.
  2. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och chili i ett par minuter och tillsätt sedan ingefära, curry och kyckling och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 30 minuter.
  3. Koka ris under tiden.
  4. Ta upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg potatisen i grytan och låt koka 10 minuter.
  5. Plocka av allt kött från benen. Lägg ner kycklingköttet i grytan igen när potatisen blivit mjuk.
  6. Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime eller citron. Lägg sedan i broccoli och paprikor och låt puttra ett par minuter till. Avsluta med att toppa grytan med hackad koriander.

Fler recept med Kycklingvingar, Kycklingklubbor

  • Kycklingvingar med couscoussallad och örttzatziki
    Ca 4 port
    Kycklingvingar
  • kycklingvingar med parlcouscoussallad och ingefärsyoghurt
    Ca 2-3 port
    Kycklingvingar
  • Buffalo chicken wings med ädelostdipp
    Ca 4-6 port
    Kycklingvingar

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA