Currykycklinggryta med ris
ca 40 min
ca 4 port
Currykyckling
- ca 1,2 kg kycklingvingar
- 2 gula lökar
- 2,5 msk gul curry
- 1 röd chili
- 2 msk riven färsk ingefära
- 6 potatisar
- 1 burk kokosmjölk
- 4 dl vatten
- hönsbuljontärning
- 1 broccoli
- 2 paprikor
- 1 kruka koriander
Tillbehör
- 4 port ris
Gör så här
- Skala och skär löken i smala båtar. Finhacka chilin. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Dela ner broccolin i små buketter.
- Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och chili i ett par minuter och tillsätt sedan ingefära, curry och kyckling och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 30 minuter.
- Koka ris under tiden.
- Ta upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg potatisen i grytan och låt koka 10 minuter.
- Plocka av allt kött från benen. Lägg ner kycklingköttet i grytan igen när potatisen blivit mjuk.
- Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime eller citron. Lägg sedan i broccoli och paprikor och låt puttra ett par minuter till. Avsluta med att toppa grytan med hackad koriander.


