Sesamkyckling med jasminris & chilimajonnäs

Sesamkyckling som blir klar i ugnen samtidigt som du gör riset. Låt gärna kycklingen stå och dra i marinaden över natten. Perfekt vardagsrätt med asiatiska smaker.

30 minuter
4-6 port

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 1 salladslök


Ris

  • 2 dl jasminris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt


Chilimajonnäs

  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk shriachasås (alt 1-2 tsk sambal oelek)

Gör så här

  1. Börja med marinaden, du blandar ihop sesamolja, honung, soja, sambal och salt i en skål. Lägg därefter i kycklingen i skålen och blanda runt. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter, gärna över natten. 
  2. När du tar ut din kyckling från kylen igen så börjar du med riset, enligt anvisningar på förpackningen och sätter ugnen på 200 grader. 

  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen ca 15 minuter, spar såsen som blir över i skålen för att pensla kycklingen med. Efter 15 minuter tar du ut kycklingen och penslar på resten av såsen. Stoppa därefter in 15 minuter till. Låt den därefter vila 5 minuter. 

  4. Blanda ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen och hacka salladslöken. 

  5. När det är dags att servera skivar du upp kycklingen, lägger tillbaka i ugnsformen och blandar runt i vätskan som bildats så den suger åt sig så mycket som möjligt. Servera sedan med ris, hackad salladslök, koriander och sesamfrön. 



Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!