
Snabb kycklinggryta med curry, broccoli och äpple
30 min
4 port
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 250 g broccoli
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 äpple
- 10 cocktailtomater
- 1 msk gul curry
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk torkad ingefära
- 5 dl grädde
- 1 msk kycklingfond
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Tillbehör
- 2 dl ris
- Koriander
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
-
Strimla kycklingen, skiva lök och vitlök. Skär upp äpple och broccoli så stora bitar du vill ha i grytan. Lägg åt sidan.
-
Stek kycklingen i en panna tillsammans med lite olja och hälften av den gula curryn. Låt steka tills kycklingen fått fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, äpple och broccoli. Stek 2-3 minuter till.
-
Tillsätt grädde, kycklingfond, torkad ingefära, sambal oelek, salt och peppar, låt koka upp och sedan sjuda 5-10 minuter.
-
Klyfta tomaterna och släng i grytan. Smaka upp med curry, salt och peppar.
-
Servera tillsammans med ris och toppa med koriander.