Snabb kycklinggryta med curry, broccoli och äpple

30 min
4 port

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 äpple
  • 10 cocktailtomater
  • 1 msk gul curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 5 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar 

Tillbehör

  • 2 dl ris
  • Koriander

Gör så här

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    2. Strimla kycklingen, skiva lök och vitlök. Skär upp äpple och broccoli så stora bitar du vill ha i grytan. Lägg åt sidan. 

    3. Stek kycklingen i en panna tillsammans med lite olja och hälften av den gula curryn. Låt steka tills kycklingen fått fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, äpple och broccoli. Stek 2-3 minuter till. 

    4. Tillsätt grädde, kycklingfond, torkad ingefära, sambal oelek, salt och peppar, låt koka upp och sedan sjuda 5-10 minuter. 

    5. Klyfta tomaterna och släng i grytan. Smaka upp med curry, salt och peppar. 

    6. Servera tillsammans med ris och toppa med koriander.  

Fler recept med kycklingfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!