Ugnsbakad kycklingfilé

30 min
4 port

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamata oliver
  • Crema di balsamico
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp ugnen till 200°.
  2. Placera kycklingfiléerna i ugnsfast form tillsammans med körsbärstomater, oliver och klyftor av rödlök. Pensla kycklingen med olivolja och krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar.
  3. Baka i ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen nått 72°.
  4. Smula fetaost och ringla balsamico över kycklingen strax innan den är färdig och låt baka tills den är klar.

Servera med sallad, potatis eller pasta och gärna några basilikablad!

Fler recept med kycklingfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!