Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Fajitas

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk tomatpure
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar

Syrad lök

  • 1 rödlök
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 korn svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime 
  • 8 st tortillabröd

    Kycklingfajitas med fetaost och syrad lök

    Det här receptet passar att laga med:
    Kycklingfile

    Gör så här:

      1. Skiva kycklingen och blanda tillsammans med alla torra kryddorna i en skål. Stek sedan i olja på medelhög värme tills du får en fin färg på kycklingen. Tillsätt då tomatpure, skivad lök, vitlök och paprika, stek tills löken och paprikan mjuknar och blir glansig. Tillsätt då 1-2 dl vatten och låt puttra ihop. 

      2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull, skiva löken och blanda ner när vätskan kokat upp tar du av den från plattan och låter dra minst 30 min.  

      3. Smula fetaosten, klyfta limen, hacka koriander och ät allt tillsammans med varma tortillabröd.

    Fler recept

    • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
      4 port
      Hjortfile
    • Krämig älggryta med kantareller och enbär
      Älggrytbitar
    • Älgstek med primörer och potatisgratäng
      6 port
      Älgstek
    • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
      4-6 port
      Älgfärs

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA