1 h
4 port

Fajitas

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk tomatpure
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar

Syrad lök

  • 1 rödlök
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 korn svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime 
  • 8 st tortillabröd

    Kycklingfajitas med fetaost och syrad lök

    Det här receptet passar att laga med:
    Kycklingfile

    Gör så här:

      1. Skiva kycklingen och blanda tillsammans med alla torra kryddorna i en skål. Stek sedan i olja på medelhög värme tills du får en fin färg på kycklingen. Tillsätt då tomatpure, skivad lök, vitlök och paprika, stek tills löken och paprikan mjuknar och blir glansig. Tillsätt då 1-2 dl vatten och låt puttra ihop. 

      2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull, skiva löken och blanda ner när vätskan kokat upp tar du av den från plattan och låter dra minst 30 min.  

      3. Smula fetaosten, klyfta limen, hacka koriander och ät allt tillsammans med varma tortillabröd.

    Fler recept

    • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
      4 port
      Vildsvinsfile
    • Fläskfilégryta med citron och timjan
      4 port
      Fläskfilé
    • Schnitzel cordon bleu
      4 port
      Fläskschnitzel
    • Renytterfilé med stuvad romanescokål
      4 port
      Renytterfilé

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA