Banh mi med kyckling
30 + 30 min
4 port
Ingredienser
- 2 kycklingbrösfileér
- 1 msk sesamolja
- 0,5 dl japansk soja
- 1 stor vitlöksklyfta (riven)
- 3 cm ingefära (riven)
- 2 tsk strösocker
- 1/4 färsk chili
Tillbehör
- 1 baguette
- 2 morötter
- 1 gurka
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
Picklad chili
- 1 del ättika
- 2 delar strösocker
- 3 delar vatten
- 3/4 chili
Srirachamajo
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk srirachasås
- en skvätt japansk soja
Gör så här
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden
- Låt kycklingen få ligga i marinaden minst 30 minuter men gärna längre
- Under tiden, blanda ihop ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst upp sig. Hacka upp ¾ av chilin och lägg ner i ättiksblandningen. Ställ åt sidan
- I en skål, blanda majonnäs, srirachasås och soja. Ställ åt sidan
- Hyvla morot och gurka på längden med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
- Stek kycklingen på båda sidor i rapsolja i en varm panna. När kycklingen är 70 grader är den klar. Skär upp i bitar.
- Dela baguetten i fyra lika stora delar. Montera ihop mackorna med srirachamajonnäs, morot, gurka och kyckling. Toppa med picklad chili och färska örter.


