Banh mi med kyckling

30 + 30 min
4 port

Ingredienser

  • 2 kycklingbrösfileér
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 stor vitlöksklyfta (riven)
  • 3 cm ingefära (riven)
  • 2 tsk strösocker
  • 1/4 färsk chili

Tillbehör

  • 1 baguette
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Picklad chili

  • 1 del ättika
  • 2 delar strösocker
  • 3 delar vatten
  • 3/4 chili

Srirachamajo

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk srirachasås
  • en skvätt japansk soja
 

Gör så här

    1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden
    2. Låt kycklingen få ligga i marinaden minst 30 minuter men gärna längre
    3. Under tiden, blanda ihop ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst upp sig. Hacka upp ¾ av chilin och lägg ner i ättiksblandningen. Ställ åt sidan
    4. I en skål, blanda majonnäs, srirachasås och soja. Ställ åt sidan
    5. Hyvla morot och gurka på längden med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
    6. Stek kycklingen på båda sidor i rapsolja i en varm panna. När kycklingen är 70 grader är den klar. Skär upp i bitar.
    7. Dela baguetten i fyra lika stora delar. Montera ihop mackorna med srirachamajonnäs, morot, gurka och kyckling. Toppa med picklad chili och färska örter.

 

Fler recept med kycklingbröstfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!