Krämig citronkyckling

30 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
    1 ekologisk citron (saft + zest)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Smör
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och gullök. Skär varje kycklingfilé i 5–6 bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och en skvätt rapsolja till medelhög värme. Stek kycklingen i omgångar tills den är gyllene.
  3. Ta ut all kyckling ur stekpannan och tillsätt lök och vitlök. Låt löken gå ensam i stekpannan tills den är glansig och lite genomskinlig.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, kycklingbuljong och torkad rosmarin.
  5. Låt gräddblandningen puttra upp under omrörning och tillsätt sedan kyckling, svarta oliver, soltorkade tomater, och saften och citronzest från en ekocitron.
  6. Låt kycklingen puttra i såsen i minst fem minuter eller tills kycklingen är genomlagad.
  7. Servera med kokt potatis och grönsallad.

Fler recept med kycklingfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!