
Krämig citronkyckling
30 min
4 port
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl mjölk
- 1 kycklingbuljongtärning
1 ekologisk citron (saft + zest) - 1 dl svarta oliver
- 1 dl strimlade soltorkade tomater
- 1 tsk torkad rosmarin
- Smör
- Rapsolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Skala och finhacka vitlök och gullök. Skär varje kycklingfilé i 5–6 bitar och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och en skvätt rapsolja till medelhög värme. Stek kycklingen i omgångar tills den är gyllene.
- Ta ut all kyckling ur stekpannan och tillsätt lök och vitlök. Låt löken gå ensam i stekpannan tills den är glansig och lite genomskinlig.
- Tillsätt grädde, mjölk, kycklingbuljong och torkad rosmarin.
- Låt gräddblandningen puttra upp under omrörning och tillsätt sedan kyckling, svarta oliver, soltorkade tomater, och saften och citronzest från en ekocitron.
- Låt kycklingen puttra i såsen i minst fem minuter eller tills kycklingen är genomlagad.
- Servera med kokt potatis och grönsallad.