Grillad kyckling med ugnsbakad fetaost

60 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 700 g kycklingbröst
  • Ljust lantbröd 

Marinad 

  • ½ dl olivolja
  • 2-3 msk soja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Fetaost

  • 2 st block fetaost (delade på hälften)
  • Ca 200 g körsbärstomater på kvist
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • Timjan
  • Salt och peppar

Tzatziki

  • ½ gurka, riven
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • Olivolja
 

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till kycklingmarinaden och marinera kycklingen, helst några timmar 
  2. Sätt ugnen på 200 grader och tänd grillen
  3. Riv gurkan till tzatzikin och krama ur på vätska
  4. Blanda ihop med grekisk yoghurt, vitlök, salt, peppar och en skvätt olivolja
  5. Ställ in i kyl
  6. Dela fetaostarna på hälften, och lägg i varsin värmetålig form (eller lägg allting i en stor form)
  7. Lägg i de hela tomaterna och ringla över olivolja, salt och peppar
  8. Strö på chiliflakes och timjan
  9. Låt tillagas cirka 15-25 minuter i ugn, tills de fått lite färg och känns mjuka och krämiga
  10. Grilla kycklingen till en innertemperatur på 72 grader (genomstekt), ta ut en stund innan och låt vila
  11. Servera allting ihop som en härlig sommarmiddag!

Fler recept med kycklingbröstfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!