Grillad kyckling med ugnsbakad fetaost
60 min
4 port
Ingredienser
- Ca 700 g kycklingbröst
- Ljust lantbröd
Marinad
- ½ dl olivolja
- 2-3 msk soja
- 1 msk paprikapulver
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Fetaost
- 2 st block fetaost (delade på hälften)
- Ca 200 g körsbärstomater på kvist
- Olivolja
- Chiliflakes
- Timjan
- Salt och peppar
Tzatziki
- ½ gurka, riven
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 stor vitlöksklyfta, finriven
- Olivolja
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till kycklingmarinaden och marinera kycklingen, helst några timmar
- Sätt ugnen på 200 grader och tänd grillen
- Riv gurkan till tzatzikin och krama ur på vätska
- Blanda ihop med grekisk yoghurt, vitlök, salt, peppar och en skvätt olivolja
- Ställ in i kyl
- Dela fetaostarna på hälften, och lägg i varsin värmetålig form (eller lägg allting i en stor form)
- Lägg i de hela tomaterna och ringla över olivolja, salt och peppar
- Strö på chiliflakes och timjan
- Låt tillagas cirka 15-25 minuter i ugn, tills de fått lite färg och känns mjuka och krämiga
- Grilla kycklingen till en innertemperatur på 72 grader (genomstekt), ta ut en stund innan och låt vila
- Servera allting ihop som en härlig sommarmiddag!


