Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör

1 h
4 port

Schnitzel

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 tsk salt
  • 1 msk hackad salvia
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl panko/ströbröd

Kaprissmör

  • 300 g smör
  • 2-3 msk kapris 
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfileér
  • 1 msk persilja

Rostad potatis

  • 600 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk salt

Gör så här

    1. Lägg kycklinglåren på en stabil skärbräda och ta bort skinnet. Placera därefter plastfolie över kycklingen och banka helst med en kötthammare men annars går även en stekpanna eller kastrull bra.
    2. Krydda kycklingen med hackad salvia, salt och peppar. Lägg mjöl på en tallrik, vispa ägget i en skål och häll ströbrödet på en tredje tallrik, doppa därefter först den bankade kycklingen i mjölet, därefter ägget och sist ströbrödet. Se till så den är helt täckt av ströbröd. 

    3. Klyfta potatisen, ringla över olja, salt och peppar och stoppa in i ugnen ca 30 minuter. Sista 10 minuterna kan du lägga in en klick smör på potatisen. 

    4. Lägg alla ingredienser till smöret i en skål och mixa med en stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka upp med salt och peppar.  

    5. Stek schnitzlarna i rikligt med smör och olja, servera sedan med kaprissmöret, en skiva citron och rostad potatis. 

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!