Kycklinglårfilé X
Ekologisk kycklinglårfilé är saftig och smakrik tack vare sin lite högre fetthalt. Perfekt på grillen eller i pannan och riktigt god till en fräsch caesarsallad.
Om vår kycklinglårfilé
100 % ekologisk kyckling från Sverige.
Var sitter detaljen?
Kycklinglårfilén kommer från den övre lårmuskeln och styckas utan ben. Den har mer insprängt fett än kycklingbröstfilé, vilket gör köttet saftigare och mer smakrikt.

Så tillagar du kycklinglårfilé
Innertemperatur
Tillagningstips
Kycklinglårfilé i ugn
Sätt ugnen på 200 grader och se till att köttet är rumstempererat och torrt på ytan för en fin stekyta. Hacka kapris, persilja och vitlök och blanda med fetaost och senap till en smakrik fyllning. Fördela röran i lårfiléerna, vik ihop och pensla med lite olja. Tillaga i ugn i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt vila några minuter innan du skär upp – då blir köttet saftigare.
Steka kycklinglårfilé
Se till att kycklingen är rumstempererad och att stekytan är torr. Dela lårfiléerna en gång på mitten och hetta upp en stekpanna ordentligt innan du lägger i köttet. Sänk till medelvärme och stek filéerna gyllene runt om i cirka 5 minuter eller tills köttsaften är klar. Låt vila några minuter innan du skär upp – då blir kycklingen extra saftig.
Grilla kycklinglårfilé
Se till att kycklingen är rumstempererad. Krydda eller marinera filéerna, men torka av ytan innan grillning – då slipper du flammor från droppande marinad och får en jämnare, finare yta. Grilla först på direkt värme för att få färg, och flytta sedan över till den svalare sidan av grillen för att köttet ska bli genomstekt och saftigt. Se till att kolen är askgrå innan du börjar och använd gärna lock för jämnare värme. Låt köttet vila några minuter före servering för bästa saftighet.
Recept med kyckling
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


