Baconlindad kyckling
Baconlindad kycklinglårfilé med salvia, rosmarin, champinjoner och krämig sås. Serveras med potatis eller ris. Recept: Jenny Blomqvist @foodstoriesfrom_me
30 min
4-6 port
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfiléer
- 1 msk dijonsenap
- 20 blad färsk salvia
- 8 kvistar färsk rosmarin
- 1 paket bacon
- 100 g färska champinjoner
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 1 hönsbuljongtärning
- salt och peppar
- Garnering : färska örter
Servera med potatis eller ris och haricots verts
Gör så här
- Pensla lårfiléerna med senap och fördela salviabladen över lårbitarna. Lägg en liten kvist rosmarin på varje och vira en baconskiva runt.
- Stek gyllenbruna i en panna. Skiva champinjonerna och låt dem steka med någon minut.
- Häll på vin och grädde och smula i hönsbuljongtärningen. Låt småputtra i ca 20 minuter under lock.
- Smaka av såsen med salt och peppar och garnera ev med lite salviablad och andra färska örter.
- Serveras med potatis eller ris och förvällda haricots verts.


