Baconlindad kyckling

Baconlindad kycklinglårfilé med salvia, rosmarin, champinjoner och krämig sås. Serveras med potatis eller ris. Recept: Jenny Blomqvist @foodstoriesfrom_me

30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 20 blad färsk salvia
  • 8 kvistar färsk rosmarin
  • 1 paket bacon
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • Garnering : färska örter


Servera med potatis eller ris och haricots verts

Gör så här

  • Pensla lårfiléerna med senap och fördela salviabladen över lårbitarna. Lägg en liten kvist rosmarin på varje och vira en baconskiva runt.
  • Stek gyllenbruna i en panna. Skiva champinjonerna och låt dem steka med någon minut.
  • Häll på vin och grädde och smula i hönsbuljongtärningen. Låt småputtra i ca 20 minuter under lock.
  • Smaka av såsen med salt och peppar och garnera ev med lite salviablad och andra färska örter.
  • Serveras med potatis eller ris och förvällda haricots verts.

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!