60 min
4 port

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 20 blad färsk salvia
  • 8 kvistar färsk rosmarin
  • 1 paket bacon
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • Garnering : färska örter

Baconlindad kyckling

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglår

Gör så här:

  1. Pensla lårfiléerna med senap och fördela salviabladen över lårbitarna. Lägg en liten kvist rosmarin på varje och vira en baconskiva runt.
  2. Stek gyllenbruna i en panna. Skiva champinjonerna och låt dem steka med någon minut.
  3. Häll på vin och grädde och smula i hönsbuljongtärningen. Låt småputtra i ca 20 minuter under lock.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar och garnera ev med lite salviablad och andra färska örter.
  5. Serveras med potatis eller ris och förvällda haricots verts.

Fler recept

  • Baconlindad kyckling
    4 port
    Kycklinglår
  • Nudelsallad med grillad entrecote
    4 port
    Entrecote
  • Klassisk kålpudding
    4 port
    Blandfärs| fläskfärs| nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA