Ingredienser

  • 4 st lammlägg
  • 6 dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g rosmarin
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stora morötter
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl

Jordärtskocksstomp 

  • 500 g jordärtsskocka
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 fänkål
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 600 g chevre
  • Salt och Svartpeppar

Rödvinsbrässerad lammlägg med jordärtskocka

Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, salta, peppra, mjöla inläggen och bryn dom ordentligt i en het panna med lite olja.
    2.  När läggen fått en gyllene färg runt om tillsätter du grovt hackad morot, lök, vitlök och rosmarin och steker 2-3 minuter med en klick smör. Tillsätt sedanvin, fond och 2 dl vatten. Om du inte har en ugn- stålig gryta med lock - häll allt i en ugnsfast form, täck över med folie och ställ in i ugnen 2-3 timmar. 

    3. Skala potatis och jordärtsskocka, koka tillsammans i vatten och en buljongtärning ca 30 minuter, känn med en sticka. 

    4. Pressa potatis och jordärtsskocka genom en potatispress eller mosa med en gaffel. Blanda i smör och grädde, vispa ihop. Krydda upp med timjan, salt, peppar och vinäger.  

    5. Dela och stek morötterna i 50 g smör, timjan och salt ca 10 minuter på medelvärme. Servera sedan med läggen, skyn och purén. 

Fler recept med Lammlägg

  • Lammlägg med pressad potatis
    ca 2-3 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Mustig lammgryta med rotfrukter
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Lammcurry med smörigt ris
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA