Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer

Lamm

  • 4 st lammlägg
  • 6 dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g rosmarin
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stora morötter
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl

Jordärtskocksstomp 

  • 500 g jordärtsskocka
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 fänkål
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 600 g chevre
  • Salt och peppar

Rödvinsbräserad lammlägg med jordärtskocka

Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, salta, peppra, mjöla inläggen och bryn dom ordentligt i en het panna med lite olja.
    2.  När läggen fått en gyllene färg runt om tillsätter du grovt hackad morot, lök, vitlök och rosmarin och steker 2-3 minuter med en klick smör. Tillsätt sedanvin, fond och 2 dl vatten. Om du inte har en ugn- stålig gryta med lock - häll allt i en ugnsfast form, täck över med folie och ställ in i ugnen 2-3 timmar. 

    3. Skala potatis och jordärtsskocka, koka tillsammans i vatten och en buljongtärning ca 30 minuter, känn med en sticka. 

    4. Pressa potatis och jordärtsskocka genom en potatispress, mosa med en gaffel eller blanda i en matberedare beroende på hur du vill ha det! Blanda i smör och grädde, vispa ihop. Krydda upp med timjan, salt, peppar och vinäger.  

    5. Dela och stek morötterna i 50 g smör, timjan och salt ca 10 minuter på medelvärme. Servera sedan med läggen, skyn och purén. 

Fler recept med Lammlägg

  • Lammlägg med pressad potatis
    ca 2-3 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Mustig lammgryta med rotfrukter
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Lammcurry med smörigt ris
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA