Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 3h
ca 2-3 port

Du behöver

  • 2 msk smör 
  • 2 lammlägg  
  • 1 gula lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 morot 
  • 2 palsternackor 
  • 1 tomat 
  • 2 dl köttbuljong 
  • 1 dl rött vin 
  • 1 tsk timjan 
  • 2 tsk rosmarin 
  • 1 st lagerblad 
  • salt och peppar 

Tillbehör

  • 500 g potatis 
  • 2 msk hackad persilja

Lammlägg med pressad potatis

Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg, Lammbog

Gör så här:

  1. Hetta upp smör i en gryta, bryn läggen runt om. Ta upp köttet och lägg åt sidan. 
  2. Hacka lök och vitlök och bryn i grytan med smör så de mjuknar något. 
  3. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tärna tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt steka en liten stund. 
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på buljong, vin, timjan, rosmarin, lagerblad, salt och peppar. Låt grytan puttra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit mört. 
  5. Koka potatisen i saltat vatten tills den blivit mjuk. Pressa potatisen och blanda försiktigt ner hackad persilja. 
  6. Servera grytan tillsammans med den pressade potatisen.

Fler recept med Lammlägg, Lammbog

  • Rödvinsbrässerad lammlägg med jordärtskocka
    Lammlägg
  • Mustig lammgryta med rotfrukter
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Lammcurry med smörigt ris
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA