Lammlägg med pressad potatis

ca 3h
ca 2-3 port

Du behöver

  • 2 msk smör 
  • 2 lammlägg  
  • 1 gula lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 morot 
  • 2 palsternackor 
  • 1 tomat 
  • 2 dl köttbuljong 
  • 1 dl rött vin 
  • 1 tsk timjan 
  • 2 tsk rosmarin 
  • 1 st lagerblad 
  • salt och peppar 

Tillbehör

  • 500 g potatis 
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en gryta, bryn läggen runt om. Ta upp köttet och lägg åt sidan. 
  2. Hacka lök och vitlök och bryn i grytan med smör så de mjuknar något. 
  3. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tärna tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt steka en liten stund. 
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på buljong, vin, timjan, rosmarin, lagerblad, salt och peppar. Låt grytan puttra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit mört. 
  5. Koka potatisen i saltat vatten tills den blivit mjuk. Pressa potatisen och blanda försiktigt ner hackad persilja. 
  6. Servera grytan tillsammans med den pressade potatisen.

Fler recept med lammlägg, lammbog

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!