
Lammlägg med pressad potatis
ca 3h
ca 2-3 port
Du behöver
- 2 msk smör
- 2 lammlägg
- 1 gula lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 2 palsternackor
- 1 tomat
- 2 dl köttbuljong
- 1 dl rött vin
- 1 tsk timjan
- 2 tsk rosmarin
- 1 st lagerblad
- salt och peppar
Tillbehör
- 500 g potatis
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
- Hetta upp smör i en gryta, bryn läggen runt om. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Hacka lök och vitlök och bryn i grytan med smör så de mjuknar något.
- Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tärna tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt steka en liten stund.
- Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på buljong, vin, timjan, rosmarin, lagerblad, salt och peppar. Låt grytan puttra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit mört.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den blivit mjuk. Pressa potatisen och blanda försiktigt ner hackad persilja.
- Servera grytan tillsammans med den pressade potatisen.