Lammspett med chevrepotatis

1 h (gärna vila över natten)
4 port

Ingredienser

  • 1,6 kg lammbog (med ben)
  • 1 gullök
  • 1 msk timjan
  • 2 msk oregano
  • 1 citron
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl yoghurt
  • Salt och svartpeppar 

Potatis

  • 600 g potatis
  • 100 g chèvre
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden, skiva i löken och skär upp lammet i 2x2 cm stora kuber. Blanda runt och ställ i kylen gärna över natten, minst 1 timme. Lägg samtidigt grillspetten i vatten om dom är i trä. 

    2. Trä lammet på grillspetten varva med lök. Lägg åt sidan. 

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg på en plåt. Strö över rosmarin, ringla över olja, salta och peppra, ställ in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut potatisen, strö över chevren och ställ in igen ca 10 minuter. 

    4. Grilla spetten på högvärme ca 2–3 minuter på varje sida och lägg sedan på indirekt värme i 10–15 minuter. Du vill nå en innertemperatur på ca 59 grader när du tar av dem. 

    5. Pressa lite citron och strö oregano över spetten och servera sedan med potatis och förslagsvis tzatziki. 

Fler recept med lammbog

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!