Lammspett med chevrepotatis
Ingredienser
- 1,6 kg lammbog (med ben)
- 1 gullök
- 1 msk timjan
- 2 msk oregano
- 1 citron
- 3 klyftor vitlök
- 1 dl yoghurt
- Salt och svartpeppar
Potatis
- 600 g potatis
- 100 g chèvre
- 2 kvistar rosmarin
- 1/2 dl olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
-
Blanda alla ingredienser till marinaden, skiva i löken och skär upp lammet i 2x2 cm stora kuber. Blanda runt och ställ i kylen gärna över natten, minst 1 timme. Lägg samtidigt grillspetten i vatten om dom är i trä.
-
Trä lammet på grillspetten varva med lök. Lägg åt sidan.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg på en plåt. Strö över rosmarin, ringla över olja, salta och peppra, ställ in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut potatisen, strö över chevren och ställ in igen ca 10 minuter.
-
Grilla spetten på högvärme ca 2–3 minuter på varje sida och lägg sedan på indirekt värme i 10–15 minuter. Du vill nå en innertemperatur på ca 59 grader när du tar av dem.
-
Pressa lite citron och strö oregano över spetten och servera sedan med potatis och förslagsvis tzatziki.


