1h (gärna vila över natten)
4 port

Ingredienser

  • 1.6 kg lammbog (med ben)
  • 1 gullök
  • 1 msk timjan
  • 2 msk oregano
  • 1 citron
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl yoghurt
  • Salt och svartpeppar 

Potatis

  • 600 g potatis
  • 100 g chevre
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar

Tzatziki

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g inlagda rödbetor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar 
  • 1 tsk flytande honung

Lammspett med chevrepotatis och rödbetstzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Lammbog

Gör så här:

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden, skiva i löken och skär upp lammet i 2x2 cm stora kuber. Blanda runt och ställ i kylen gärna över natten, minst 1 timme. Lägg samtidigt grillspetten i vatten om dom är i trä. 

    2. Trä lammet på grillspetten varva med lök. Lägg åt sidan. 

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg på en plåt. Strö över rosmarin, ringla över olja, salta och peppra, ställ in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut potatisen, strö över chevren och ställ in igen ca 10 minuter. 

    4. Hacka rödbetorna och blanda ihop alla ingredienser till rödbetstzatzikin, ställ i kylen. 

    5. Grilla spetten på högvärme ca 2-3 minuter på varje sida och lägg sedan på indirekt värme i 10-15 minuter. Du vill nå en innertemperatur på ca 59 grader när du tar av dom. 

    6. Pressa lite citron och strö oregano över spetten och servera sedan med tzatziki och potatis. 

Fler recept med Lammbog

  • Marockansk lammgryta med myntayoghurt
    ca 6-8 port
    Lammbog
  • Lammlägg med pressad potatis
    ca 2-3 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Mustig lammgryta med rotfrukter
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog
  • Lammcurry med smörigt ris
    ca 6 port
    Lammlägg|Lammbog

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA