Lammtacos med tomatsalsa, fetaost och avokadokräm

ca 2 tim
ca 4 port

Lammtacos

  • 800 g lammkarré (skivad)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 lime
  • 1 msk olivolja

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 75 g fetaost
  • 0,5 dl creme fraiche
  • Salladsärter
  • Nachos

Gör så här

  1. Hetta upp rikligt med olja i en stekgryta och bryn köttet så det får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt tomatpuré, kanel, spiskummin, paprikapulver, koriander och chiliflakes och låt fräsa en minut till innan du tillsätter vatten.
  3. Sänk plattan till låg/medeltemperatur och lägg på locket. Låt småputtra 2 timmar.
  4. Under tiden kan du göra tomatsalsan. Tärna tomaterna fint och skala och finhacka löken. Finhacka koriander. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från lime samt olivolja.
  5. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från limen samt olivolja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Kärna ur och skala avokadon och mosa med en gaffel. Smula ner fetaosten och rör ner créme fraichen. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
  7. Strimla salladsärterna.
  8. När köttet kokat klart kan du fiska upp köttbitarna och dra bort benen. Strimla köttet och lägg tillbaka i grytan och koka ihop 5 minuter utan lock.
  9. Servera kött, salsa, kräm och salladsärter på nachochips.

Fler recept med lammkarré med ben

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!