
Lammtacos med tomatsalsa, fetaost och avokadokräm
ca 2 tim
ca 4 port
Lammtacos
- 800 g lammkarré (skivad)
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk koriander
- 0,5 tsk chiliflakes
- 2 dl vatten
Tomatsalsa
- 2 tomater
- 1 liten rödlök
- 0,5 kruka koriander
- 0,5 lime
- 1 msk olivolja
Avokadokräm
- 1 avokado
- 75 g fetaost
- 0,5 dl creme fraiche
- Salladsärter
- Nachos
Gör så här
- Hetta upp rikligt med olja i en stekgryta och bryn köttet så det får lite färg. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatpuré, kanel, spiskummin, paprikapulver, koriander och chiliflakes och låt fräsa en minut till innan du tillsätter vatten.
- Sänk plattan till låg/medeltemperatur och lägg på locket. Låt småputtra 2 timmar.
- Under tiden kan du göra tomatsalsan. Tärna tomaterna fint och skala och finhacka löken. Finhacka koriander. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från lime samt olivolja.
- Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från limen samt olivolja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Kärna ur och skala avokadon och mosa med en gaffel. Smula ner fetaosten och rör ner créme fraichen. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
- Strimla salladsärterna.
- När köttet kokat klart kan du fiska upp köttbitarna och dra bort benen. Strimla köttet och lägg tillbaka i grytan och koka ihop 5 minuter utan lock.
- Servera kött, salsa, kräm och salladsärter på nachochips.