2 tim
Ca 4 port

Lammtacos

  • 800 g lammkarré med ben (skivad)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 lime
  • 1 msk olivolja

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 75 g fetaost
  • 0,5 dl creme fraiche
  • Salladsärter
  • Nachos

Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré

Gör så här:

  1. Hetta upp rikligt med olja i en stekgryta och bryn köttet så det får lite färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt sedan tomatpuré, kanel, spiskummin, paprikapulver, koriander och chiliflakes och låt fräsa en minut till innan du tillsätter vatten.
  3. Sänk till låg/medeltemperatur och lägg på locket. Låt småputtra 2 timmar.
  4. Under tiden kan du göra tomatsalsan. Tärna tomaterna fint och skala och finhacka löken. Finhacka koriander. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från lime samt olivolja.
  5. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från limen samt olivolja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Kärna ur och skala avokadon och mosa med en gaffel. Smula ner fetaosten och rör ner créme fraichen. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
  7. Strimla salladsärterna.
  8. När köttet kokat klart kan du fiska upp köttbitarna och dra bort benen. Strimla köttet och lägg tillbaka i grytan och koka ihop 5 minuter utan lock.
  9. Servera kött, salsa, kräm och salladsärter på nachochips.

Fler recept med Lammkarré

  • Lammkarré med rostad vitkål och brynt smör och äppelsås
    ca 2 port
    Lammkarré

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA