Laxtoast

30 min
4 port

Ingredienser

  • 4 skivor levainbröd
  • 150 g gravad lax (eller regnbåge)
  • 4 ägg (eller 8 ägghalvor)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 msk dill
  • Zest från 1 citron
  • Saften från 0,5 citron
  • Laxrom

Gör så här

  1. Skär levainbrödet i 4 skivor och grilla dem i en torr stekpanna på hög värme tills du får läckert sotad yta.
  2. Ifall du inte har några ägg eller ägghalvor över, så låt äggen sjuda i 9 min för att få perfekt mjukkokta ägg. Mosa äggen med en gaffel och blanda med majonnäs, dill, citronzest och citronsaft.
  3. Montera toasten med en skiva grillat levain som toppas med äggkrämen och ett par skivor gravad lax. Garnera med färsk dill, laxrom och en citronklyfta (om du vill).

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!