
Laxtoast
30 min
4 port
Ingredienser
- 4 skivor levainbröd
- 150 g gravad lax (eller regnbåge)
- 4 ägg (eller 8 ägghalvor)
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 msk dill
- Zest från 1 citron
- Saften från 0,5 citron
- Laxrom
Gör så här
- Skär levainbrödet i 4 skivor och grilla dem i en torr stekpanna på hög värme tills du får läckert sotad yta.
- Ifall du inte har några ägg eller ägghalvor över, så låt äggen sjuda i 9 min för att få perfekt mjukkokta ägg. Mosa äggen med en gaffel och blanda med majonnäs, dill, citronzest och citronsaft.
- Montera toasten med en skiva grillat levain som toppas med äggkrämen och ett par skivor gravad lax. Garnera med färsk dill, laxrom och en citronklyfta (om du vill).