2 tim
Ca 6 port

Du behöver

  • 1 kg grytbitar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk tomatpuré

  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 dl rostad mandel
  • 2 tsk gurkmeja (kan uteslutas)

Tillbehör

  • Turkisk Yoghurt

  • 5 port couscous
  • persilja
  • granatäpple


Det här receptet passar att laga med:
Grytbitar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken och vitlök. Finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en gryta.
  3. Fräs sedan lök, vitlök och chili ett par minuter och tillsätt sedan tomatpuré, kanel och spiskummin och låt fräsa en minut till. Lägg över i grytan och tillsätt buljongtärningar, soja, vatten och rödvin. Låt koka under lock 1-1,5 timme.
  4. Under tiden kan du strimla aprikoserna, hacka mandeln och koka couscousen tillsammans med gurkmeja
  5. Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner aprikoserna och låt puttra med några minuter.
  6. Avsluta med att vända ner mandeln. Servera grytan med couscousen, granatäpple, en klick yoghurt och lite persilja.

Fler recept med Grytbitar

  • Gulasch med gremolata
    ca 6-8 port
    Grytbitar

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA