Marockansk gryta med granatäpple
ca 2 tim
ca 6 port
Marockansk gryta
- 1 kg grytbitar
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk malen kanel
- 1 msk malen spiskummin
- 2 köttbuljongtärningar
- 0,5 msk kinesisk soja
- 4 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 10 torkade aprikoser
- 2 dl rostad mandel
- 2 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
Tillbehör
- Turkisk Yoghurt
- 5 port couscous
- persilja
- granatäpple
Gör så här
- Skala och hacka löken och vitlök. Finhacka chilin.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en gryta.
- Fräs sedan lök, vitlök och chili ett par minuter och tillsätt sedan tomatpuré, kanel och spiskummin och låt fräsa en minut till. Lägg över i grytan och tillsätt buljongtärningar, soja, vatten och rödvin. Låt koka under lock 1-1,5 timme.
- Under tiden kan du strimla aprikoserna, hacka mandeln och koka couscousen tillsammans med gurkmeja
- Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner aprikoserna och låt puttra med några minuter.
- Avsluta med att vända ner mandeln. Servera grytan med couscousen, granatäpple, en klick yoghurt och lite persilja.


