Merguez med krämig risoni

45 minuter
4 port

Ingredienser

  • 1 förpackning merguez
  • 1 scharlottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g svartkål
  • 4 dl risoni
  • 2 kycklingbuljong tärningar
  • 2 dl parmesan
  • 1 citron
  • 10 g smör
  • Rapsolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och en vitlök. Riv det yttersta skalet från en citron samt riv 2 dl parmesanost. Krossa den andra vitlöken med bredsidan av en kniv och skala den. Ansa och dela svartkål i ca 5 cm stora bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Tillsätt olja och korvarna. 
  3. I en annan stekpanna hettar du upp mer rapsolja. Tillsätt den krossade vitlöksklyftan, svartkålen, salt och peppar. Rör om då och då så att all kål blir tillagad. 
  4. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills buljongtärningarna har löst upp sig, då kan du sänka värmen så att den puttrar lätt. 
  5. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök mjukt. Tillsätt risonin och rör om ordentligt innan du häller i hälften av buljongen. Fortsätt att röra om under tiden som buljongen kokar in. Tillsätt mer buljong efterhand tills pastan nästan är klar. Rör ner citronskalet, parmesanen och smöret. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den krämiga risonin med den stekta korven och svartkålen.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!