
Osso buco med gremolata
ca 3 h
4 port
Ingredienser
Osso buco
- 900 g nötlägg
- 2 små gula lökar, hackade
- 1 selleristjälk, hackad
- 2 morötter, tärnade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 2,5 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- Vetemjöl
- Salt och peppar
Gremolata
- 1/2 kruka persilja, hackad
- Finrivet skal från en citron
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
Gör så här
- Ta fram köttet en stund innan tillagning.
- Pudra det med lite vetemjöl runt om.
- Bryn köttet i olivolja.
- Plocka ur det.
- Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré och en skvätt olivolja.
- Tillsätt krossade tomater, vitt vin, vatten och kalvfond.
- Låt puttra ihop lite.
- Lägg ner köttet i grytan och på med locket.
- Låt koka på svag värme cirka 2,5 timmar.
- Ta av locket och låt puttra cirka 30 minuter till, tills köttet kan dras isär från benet.
- Servera ihop med potatismos och gremolata.