Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1-2 h
ca 4 port

Nötlägg

  • 1 kg nötlägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 stor morot
  • 100 g rotselleri
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 400 g krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 1 näve timjan
  • 1 lagerblad

Gremolata

  • 1 citron

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl olivolja

Saffransris

  • 3 dl ris

  • 1 påse saffran

Osso buco med saffransris och gremolata

Det här receptet passar att laga med:
Nötlägg

Gör så här:

  1. Krydda köttskivorna med salt och svartpeppar och vänd de sedan i mjölet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och rotselleri i tärningar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor.
  4. Lägg sedan över i en gryta och bryn även lök och rotfrukter innan du tillsätter även detta i grytan.
  5. Tillsätt vin, kalvfond, krossade tomater, skal och saft från apelsinen, hackad timjan samt lagerblad.
  6. Låt grytan koka upp och låt småputtra i 1,5-2 timmar. Smaka sedan av med salt och svartpeppar. Under tiden kan du göra gremolatan.
  7. Blanda skal och saft från citronen i en skål och blanda i finhackad persilja, pressad vitlök och olivolja.
  8. Hetta upp en rejäl klick smör i en kastrull och fräs riset tillsammans med saffran. Häll sedan på vatten och låt koka tills det är klart.
  9. Lufta sedan riset med en gaffel och servera tillsammans med osso buco.

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA