ca 1h
ca 6 port

Pannbiff

  • 1 kg nötfärs 
  • 1 ägg 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1/2 dl ströbröd 
  • 1/2 gul lök 
  • 1/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 6 port potatis 
  • Smör 
  • 2 msk torkade örter

Pressgurka

  • 1 gurka 
  • 3 krm salt 
  • 2 msk ättika (12%) 
  • 1 dl vatten 
  • 2 msk socker 
  • 1/2 krm vitpeppar 
  • 1/2 dl hackad persilja

Löksås

  • 3 gula lökar 
  • 3 dl vatten 
  • 3 dl grädde 
  • En skvätt soja 
  • Maizena

Pannbiff med löksås och råstekt potatis

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg i en vid skål och salta. Lägg på ett fat med en tyngd på (t ex en mortel) och låt stå under tryck ca 30 minuter. Häll sedan av spadet. Blanda ihop ättikssprit, vatten, socker, peppar och hackad persilja och rör så att sockret löser sig. Lägg gurkan i en burk och häll på lagen och låt stå kallt, minst 30 minuter men gärna längre 
  2. Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda grädde med ströbröd och låt stå ett par minuter. Skala och finriv löken. Rör ihop färsen med ägg, lök, gräddblandningen och kalvfond. Krydda med salt och svartpeppar. Forma till biffar. 
  3. Hetta upp rikligt smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna så de får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar och lägg sedan i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. 
  4. Ställ stekpannan åt sidan men diska inte ur den. 
  5. Skär potatisen i tunna skivor och ta fram en ny stekpanna. Hetta upp olja och smör och lägg i potatisen. Låt den bryna så den får fin färg på båda sidor och krydda med salt, svartpeppar och örterna.
  6. Medan potatisen står och bli klar kan du börja med såsen. Skala lökarna och strimla i halvmånar. Hetta upp rikligt med smör i samma panna som du stekte biffarna och bryn tills löken är glansig och mjuk. Tillsätt sedan grädde, vatten och soja och låt koka upp. Låt småputtra några minuter och red av med maizena. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. 
  7. Servera pannbiffarna med löksås, den råstekta potatisen samt gurkan.

Fler recept med Nötfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs
  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA