Parmesanpotatis

45 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 100 g smör
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält smöret och häll ner i en ugnsfast form. Riv parmesanen och blanda ner hälften i smöret tillsammans med pressad vitlök och italiensk salladskrydda.
  3. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan ner i smörblandningen.
  4. Häll resterande parmesan över potatisen.
  5. Baka i ugnen i 30 minuter eller tills potatisen är färdig och har fått fin färg.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!