1 h 30 min
6 port

Ingredienser

  • ca 800 g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 6 st champinjoner
  • 200 g bacon
  • 5 msk tomatpure
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl rött vin 
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl västerbottenost
  • 1 msk ströbröd
  • 1 butternut pumpa
  • 50 g smör 

Bechamelsås

  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 150 g smör 
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl västerbottenost 
  • Salt och svartpeppar

Pumpalasagne

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Blandfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, champinjoner och morötter, lägg åt sidan.

    2. Stek bacon på medelhög värme tills den når en gyllenbrun färg. Tillsätt då lök, vitlök, champinjoner, morötter och tomatpure, fortsätt steka ca 5 minuter.  Häll över allt i en större kastrull eller gryta. 

    3. Stek nötfärsen i samma stekpanna, du kan ta hälften i taget. Häll sedan i samma kastrull som lökenblandningen. Tillsätt nu rödvin, soja, kalvfond, timjan, salt, svartpeppar och krossade tomater. Koka i 10 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, svartpeppar eller kalvfond. 

    4. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull, vispa sedan ner mjölet tillsätt mjölk och grädde låt koka upp under omrörning för att undvika klumpar. När det kokat upp under omrörning tillsätter du ost, salt och svartpeppar. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter, ställ sedan åt sidan. 

    5. Skiva upp pumpan i 0.5 cm tjocka skivor, krydda med salt och svartpeppar. Stek sedan på medelvärme i omgångar med lite smör ungefär 1 minut på varje sida. 

    6. Varva sedan pumpa, ostsås och köttfärssås i en ugnssäker form. Toppa med ost och ströbröd - gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten får en fin gyllenbrun färg. 

Fler recept med Nötfärs, Blandfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| Fläskfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA