Quinoasallad med broccoli

20 min
4 port
  • 2 dl quinoa
  • 1 broccolihuvud
  • 1 färsk rödlök
  • 1 dl citronjuice
  • Zest från 1 citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl bladpersilja och basilika
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tillaga quinoan enligt instruktionerna på paketet.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen: citronjuice, citronzest, vitlöksklyftan, örterna och olivoljan. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Dela broccolihuvudet i mindre buketter och skiva upp rödlöken. 
  4. Blanchera eller ånga broccolin ett par minuter, känn på den ett par gånger så att du inte låter den överkokas. Vänd ner den i dressingen tillsammans med quinoan. 

Quinoasalladen smakar utmärkt med grillkött eller grillkorv, och kan förberedas någon dag innan. Ta fram den en god stund innan servering så den inte är helt iskall! 

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!