2 h
4 port

Ingredienser

  • 700 g rimmat fläsklägg
  • 1 gul lök 
  • 1 röd lök
  • 4 vitpepparkorn 
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad 
  • ett par stjälkar färsk timjan

Tillbehör

  • Surdegsbröd
  • Cornichons
  • Surkål
  • Majonnäs 
  • Burgar cheddar
  • Lättsaltade chips

Reuben Sandwich

Det här receptet passar att laga med:
Rimmat fläsklägg

Gör så här:

  1. Lägg fläsklägget i en smal gryta (med nätet kvar) och täck med vatten. Tillsätt pepparkorn, lagerblad, grovt skivad lök och timjan, låt koka upp.
  2. När vattnet väl kokar så sänker du värmen tills grytan bara så puttrar och lägger på ett lock. Låt grytan sjuda i 2 timmar.
  3. Ta upp fläsklägget och klipp bort nätet, dra isär köttet med två gafflar.
  4. Skär skivor av surdegsbrödet och stek brödet i en het panna med en liten skvätt olja. När brödet fått en fin grillyta så är det klart.
  5. Lägg en skiva bröd i botten, bred den med ett lager majonnäs och toppa sedan med det saftiga köttet. Efter köttet lägger du två ostskivor som toppas med surkål, till sist stänger du mackan med ytterligare en skiva bröd. Håll ihop mackan med en tandpetare som får sällskap av cornichons, eventuellt något syltlök och servera med chips!

Fler recept

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA