Rödvinssås

30 min
4–6 port

Ingredienser

  • 6 dl rött vin
  • 1–2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 3 schalottenlökar
  • 6 dl kalvfond (2 msk koncentrat + 6 dl vatten)
  • 2 msk smör
  • Flytande honung
  • Ev. 1 tsk majsmjöl

Gör så här

  1. Skär lökarna i bitar.
  2. Häll det röda vinet i en liten kastrull och tillsätt lagerblad, timjan och schalottenlökar.
  3. Låt puttra tills såsen reducerat ner till hälften. Tillsätt då kalvfond och låt reducera igen.
  4. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt smöret och rör om. Smaka av med flytande honung.
  5. Om såsen upplevs för lös kan du reda av med majsmjöl.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!