Sötpotatissallad
45 min
4-6 port
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 100 g fetaost
- 1 granatäpple
- 150 g grönkål
- 1 msk smör
- 1 tsk rapsolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Tvätta och skiva sötpotatisen på längden i tunna skivor. Smula fetaosten och kärna ur granatäpple, lägg åt sidan.
-
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan och salta. Stoppa in i ugnen ca 15 minuter eller tills den blir krispig.
- Salta och stek under tiden sötpotatisen i smör på medelhögvärme. Låt steka ca 2 minuter på varje sida så den får fin färg. Lägg sedan upp på en tallrik.
-
Toppa sötpotatisen med fetaost, granatäpple och smulad grönkål.


