Grillad T-benstek med parmesansmör

1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg T-benstek
  • Salt och svartpeppar

Smör

  • 200 g smör
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad limejuice

Gör så här

    1. Sätt på grillen. Du vill ha grillen på ca 125 grader. Ta fram köttet så det blir rumstempurerat. 

    2. Torka av köttet. Salta och peppra rikligt på bägge sidorna. Lägg på indirekt värme på grillen, alltså bredvid värmekällan. Låt ligga ca 20 minuter, ha koll med en termometer du vill nå ca 50 grader i biffen.

    3. Under tiden kan du blanda ihop alla ingredienser till smöret. Mixa med en stavmixer eller blanda med en gaffel. Se till att smöret får ligga framme och serveras rumstempurerat. 

    4. När köttet nått 50 grader plockar du av den och lägger åt sidan. Höj nu grillen till max och låt den bli riktigt het. Lägg sedan på köttet ca 1-2 minuter per sida. Låt sedan vila 5-10 minuter innan du skär upp. Inner temperaturen bör nu vara ca 58 grader. 

    5. Skiva upp och servera med parmesansmöret och gärna några av våra tillbehör, eller varför inte bara kokt potatis? 

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!