Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg T-benstek
  • Salt och svartpeppar

Smör

  • 200 g smör
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad limejuice

Grillad T-benstek med parmesansmör

Det här receptet passar att laga med:
T-benstek

Gör så här:

    1. Sätt på grillen. Du vill ha grillen på ca 125 grader. Ta fram köttet så det blir rumstempurerat. 

    2. Torka av köttet. Salta och peppra rikligt på bägge sidorna. Lägg på indirekt värme på grillen, alltså bredvid värmekällan. Låt ligga ca 20 minuter, ha koll med en termometer du vill nå ca 50 grader i biffen.

    3. Under tiden kan du blanda ihop alla ingredienser till smöret. Mixa med en stavmixer eller blanda med en gaffel. Se till att smöret får ligga framme och serveras rumstempurerat. 

    4. När köttet nått 50 grader plockar du av den och lägger åt sidan. Höj nu grillen till max och låt den bli riktigt het. Lägg sedan på köttet ca 1-2 minuter per sida. Låt sedan vila 5-10 minuter innan du skär upp. Inner temperaturen bör nu vara ca 58 grader. 

    5. Skiva upp och servera med parmesansmöret och gärna några av våra tillbehör, eller varför inte bara kokt potatis? 

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA