Clubstek

HUR SKA JAG TILLAGA CLUBSTEK?

Clubstek är ett annat namn för ryggbiff på ben, djup och fyllig nötsmak med benet kvar. Denna styckningsdetalj är som gjord för att enkelt grilla, steka eller tillaga i ugn. Clubsteken är kapad i perfekt tjocklek och med fettkappan kvar för att få detta möra kött ännu saftigare och smakrikare. En solklar höjdpunkt på grillen! 

ALLA RECEPT MED CLUBSTEK>

Steka clubstek

Snabba tips för att steka clubstek

  • Se till att steken har rumstemperatur.
  • Salta i god tid innan, se till att biffen är torr och stekpannan varm.
  • Stek 3 minuter per sida på hög värme. Sänk sedan värmen i pannan.
  • Ös köttet med en klick smör, lite timjan och en klyfta vitlök till önskad innertemperatur (58 grader). 
  • Låt steken vila i innan du skär upp det, skär mot musklefiberna. 
INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

65 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Grilla eller stek clubsteken på hög värme så du får en fin yta runt om. Låt sedan gå klart på låg värme i ugnen tills du når önskad temperatur. Tänk på att mäta nära benet då det ofta tar längre tid att komma upp i temperatur där. Har du testat vårt parmesansmör till denna detalj? 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA