Clubstek
Clubstek är ett annat namn för ryggbiff på ben, djup och fyllig nötsmak med benet kvar. Denna styckningsdetalj är som gjord för att enkelt grilla, steka eller tillaga i ugn. Clubsteken är kapad i perfekt tjocklek och med fettkappan kvar för att få detta möra kött ännu saftigare och smakrikare. En solklar höjdpunkt på grillen!
Vår rekommendation
Grilla eller stek clubsteken på hög värme så du får en fin yta runt om. Låt sedan gå klart på låg värme i ugnen tills du når önskad temperatur. Tänk på att mäta nära benet då det ofta tar längre tid att komma upp i temperatur där. Prova vårt parmesansmör till!
55 °C
Blodig
60 °C
Medium
65 °C
Välstekt
Grilla clubstek
- Lägg det rumstempererade och saltade köttet på en het grill (direkt värme) och grilla cirka 1-2 min per sida.
- När köttet fått fin färg lägg köttet på den svalare sidan av grillen (indirekt värme). Där får köttet ligga och nå innertemperatur på ca 54-55 grader.
- Använd stektermometer. När köttet är klart låt det vila en stund innan servering och skär det mot fibrerna.
Clubstek i ugn
- Värm ugnen till 125 grader.
- Ta fram clubsteken och låt den bli rumstempererad.
- Salta och peppra den rejält.
- Stek eller grilla den sedan på hög värme 2 minuter på varje sida och stoppa därefter in den i ugnen, eller på indirekt värme, tills den når en innertemperatur på 58 grader (ca 15 minuter).
- När köttet är klart, ta ut det och låt vila en god stund innan du skär mot fibrerna för servering.


