Vanliga frågor om lamm

Tar lammet mycket plats i kylen?

Köttet är vakuumförpackat och tar därför inte så stor plats som man kan tro. På bilden nedanför ser du hur mycket plats ett halvt lamm tar.

Hur länge håller lamm i frysen?

Lamm klarar 6–12 månader i frysen, utan problem. Det är därför en utmärkt idé att frysa ner den lammdetalj du vill servera i påsk.

Hur lång tid tar det att tina en lammdetalj från frysen?

Det beror på hur stor detaljen är. Om du lägger fram den innan du går till jobb är den redo att tillagas när du kommer hem. Undvik att lägga den i ett varmt utrymme eller direkt solljus. Är du ute i god tid kan du lägga detaljen i kylskåpet ett dygn innan du tänkt använda den. Då tinar den långsamt. 

Varför säljer ni bara lamm på hösten?

Vi vill att lammen ska få gå ute och beta gräs och grödor under sin levnadstid. Våra lamm föds på våren och får sedan gå ute i naturen hela sitt liv och beta. Detta ger köttet mer smak och mörhet, men bidrar även till landskapsvården och vår fina natur. Enligt oss smakar lammen dessutom som godast då!

Vilka smaker passar bäst med lamm?

Klassisk smaksättning till lamm är rosmarin och vitlök. Våga även testa dijonsenap, soja och honung eller varför inte salvia, timjan och rött vin!