
Högrevskärna
Högrevskärnan sitter intill entrecoten och är den finaste delen av högreven. Den är ljuvlig att grilla!
Högrevskärnan är perfekt på grillen.
Om vår högrevskärna
Högrevskärnan är den finaste delen av högreven. Den sitter intill entrecoten och är den mest marmorerade och smakrika delen av högreven. Att köttet kommer från svenska KRAV-märkta gårdar där djuren betar i takt med naturen, får köttet sin djupa karaktär och naturliga marmorering. Behandla högrevskärnan som en fin entrecote: ta fram i rumstemperatur långt innan tillagning, salta och tillaga i panna eller ugn. Eller på grillen en varm sommarkväll med något kallt i glaset.
Så tillagar du högrevskärna
Grilla eller stek på hög värme för att få en smakrik, karamelliserad yta och sänk sedan värmen för att köttet ska gå klart. Tranchera mot fibrerna för att behålla saftigheten. Servera gärna med klassiska tillbehör som örtsmör, en krämig bearnaise och rostad potatis. Högrevskärnan fungerar också utmärkt i en lyxig steak sandwich med rostad brioche och karamelliserad lök.
,cooking_heading=Så tillagar du högrevskärna,filtering_attributes=addon of the week|barbecue details,is_subscribable_addon=Yes,is_temporary=Yes,meat_type=beef,next_week_expected_qty=999,produkttyp=KRAV,prod_desc_custom_title=Om vår högrevskärna,replacement_product_sku=10100,restrict_delivery_from=5/19/25, 2:00 AM,restrict_delivery_to=8/17/25, 2:00 AM,shadow_stock=90995,temperature_medium=60,temperature_rare=55,temperature_well_done=65,usp=Högrevskärnan är perfekt på grillen.
Innertemperatur
55°C
Blodig
60°C
Medium
65°C
Välstekt
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.