Jullådorna är här – beställ din nu!
Jullådorna är här – beställ din nu!
30 min
4–6 port

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 800 ml krossade tomater
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika (eller 0,5 tsk torkad)
  • 0,5 dl färsk persilja (eller 0,5 tsk torkad)
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Köttbollar

  • 500g nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor

Italienska köttbollar

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Skala lök och vitlök. Finhacka lök, basilika och persilja till såsen.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor stekpanna och fräs löken med en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och låt puttra medan du gör köttbollarna. Glöm inte röra om då och då så att såsen inte bränner i botten.
  3. Finhacka basilika och blanda med nötfärs, ägg, parmesanost. Pressa ned vitlök i smeten och blanda ordentligt.
  4. Rulla köttbollarna med blöta händer eller använd sprits.
  5. Lägg köttbollarna i tomatsåsen och låt puttra 10 min. Skär lite i en av köttbollarna, om de fortfarande är rosa inuti låter du dem puttra lite till.
  6. Om du vill – vänd ner en liten påse bladspenat i såsen.
  7. Servera med riven parmesan och pasta.

Fler recept med Nötfärs

  • Köttfärsgulasch
    4–6 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs
  • Klassisk burgare med fejkpommes
    4 port
    Nötfärs| Högrevsfärs
  • Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
    6 port
    Högrevsfärs| nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA