Gårdssällskapets julköttbullar

Klassiska julköttbullar på svenskt nöt- eller blandfärs, kryddade med kryddpeppar och grovkornig senap för den rätta julsmaken. En självklar favorit på julbordet för både stora och små.

1 h
ca 40 st stora / 80 st små

Ingredienser

  • ca 1 kg köttbullefärs, nöt- eller blandfärs

  • 1 ägg

  • 1 stor gul lök

  • 2 msk kalvfond

  • 0,5 msk japansk soja

  • 1,5 msk julsenap grovkornig

  • 2 dl grädde

  • 1 dl ströbröd

  • 1 tsk kryddpeppar mald

  • 2 tsk salt

  • 1 msk smör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.

  • Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme.

  • Blanda ströbröd, grädde, ägg, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter.

  • Lägg färsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.

  • Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

  • Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör.

Fler recept med nötfärs, blandfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!