
Gårdssällskapets julköttbullar
1 h
ca 40 st stora / 80 st små
Ingredienser
- ca 1 kg nöt- eller blandfärs
- 1 ägg
- 1 stor gul lök
- 2 msk kalvfond
- 0,5 msk japansk soja
- 1.5 msk julsenap (grovkornig)
- 2 dl grädde
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk kryddpeppar (mald)
- 2 tsk salt
- 1 msk smör
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.
-
Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme.
-
Blanda ströbröd, grädde, ägg, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter.
-
Lägg färsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.
-
Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
-
Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör.