Gårdssällskapets julköttbullar
Klassiska julköttbullar på svenskt nöt- eller blandfärs, kryddade med kryddpeppar och grovkornig senap för den rätta julsmaken. En självklar favorit på julbordet för både stora och små.
Ingredienser
-
ca 1 kg köttbullefärs, nöt- eller blandfärs
-
1 ägg
-
1 stor gul lök
-
2 msk kalvfond
-
0,5 msk japansk soja
-
1,5 msk julsenap grovkornig
-
2 dl grädde
-
1 dl ströbröd
-
1 tsk kryddpeppar mald
-
2 tsk salt
-
1 msk smör
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.
-
Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme.
-
Blanda ströbröd, grädde, ägg, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter.
-
Lägg färsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.
-
Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
-
Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör.


